Patronlar Platformu

 

Patronlar Platformu en kuvvetli iletişim aracı olarak tüm dünyada 1 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp anlık mesajlaşma uygulamasını kullanmakta olup bunun yanında genel itibari ile sms ve e-mail üzerinden haberleşmektedir. Patronlar Platformu organizasyonuna üye olan kişilerin aktif olarak WhatsApp, sms ve e-mail haberleşme araçlarını kullanması gerekmektedir.

Tüm meslek gruplarından, aynı sektörden sadece bir temsilcinin Patronlar Platformu Grubuna dâhil olmasına izin verilir. Patronlar Platformu Üyelik ve Üye ilişkileri Komitesi grup içindeki kategori dağılımının tek yetkilisidir.

Patronlar Platformu Üyeleri, üye oldukları gruplarda yapmış olduğu işlerden sadece 1 sektörü ve yarı zamanlı değil, asli uğraşlarını temsil etmek zorundadır.

Haftalık toplantılar Ayda 2 sefer yapılır 1 hafta sonunda Pause etkinliği yapılır. Toplantılar 90-120 dakika arasında sürer. Üyelerin toplantı saatinden önce gelmesi ve toplantı süresince toplantıda bulunmaları gerekmektedir.

Patronlar Platformu sezonları Milli Eğitim Bakanlığının eğitim öğretim yılı sezonları baz alınarak yapılmakta olup yaz aylarında ve sömestr döneminde platform üyelerinin toplantılara yeterli katılım sağlayamamasından dolayı off dönem olarak sabah toplantıları yapılmamaktadır, Tatil dönemlerinde buluşma ve organizasyonlar Patronlar Platformu Yönetimi tarafından belirlenip üyelere duyurusu yapılmaktadır.

Bir üye aynı anda sadece bir Patronlar Platformu Grubuna veya benzer networking organizasyonlarının sadece 1 tanesine üye olabilir. Grup üyelerinin iş yoğunluğu artacağından ve gruba bağlılığını azaltacağından, üye ikinci bir Patronlar Platformu Grubu’na veya her meslekten tek bir temsilcinin alındığı ve ana amacı networking olan bir oluşuma üye olamaz. Bu konuda, Patronlar Platformu Üyelik ve Üye ilişkileri Komitesi tam yetkiye sahiptir.

Patronlar Platformu Grupları’nda hazır bulunmak ve toplantılara katılmak son derece önemlidir. Eğer bir üye toplantıya katılamıyorsa, toplantıya kendisini temsil edecek (Firma ortağı, Aile Bireyi veya Firma Genel Müdürü) vekil gönderebilir (ancak vekil kendi grubunun üyesi olmaz). Bu durumda üye, yoklama kayıtlarında yok görünmez. Üye son 4 aylık dönemde 2 kez devamsızlık yapabilir, 2 kez de vekil gönderebilir. Bu sayıdan fazla devamsızlık durumunda Patronlar Platformu Üyelik ve Üye ilişkileri Komitesi tarafından üyelikten çıkartılır.

Üyelerin bulundukları Patronlar Platformu Grubuna ziyaretçi getirerek networkunu gruba açmaları ve grup üyelerine iş yönlendirmesi yapmaları, üyelik için önemli şartlardandır. Gruplar ve grup yöneticileri kişinin üyeliğinin sürekliliğini sağlamak için getirmesi gereken asgari ziyaretçi ya da yapması gereken iş yönlendirme sayısını üye bazlı veya grup bazlı olarak deklare etmektedirler.

Ziyaretçiler, sadece bir kez grup toplantılarına ziyaretçi olarak katılabilirler.

Üyeler Grup yöneticilerinin belirleyeceği rotasyona göre 5 dakikalık genişletilmiş bir sunum yapma hakkına sahiptir. Haftanın 5 dakikalık Sunumunu yapan üye geçen haftanın skor ve başarı şampiyonuna toplantıda takdim edilmek üzere bir hediye getirmek zorundadır.

Üyelerin toplantılara uzun süreli katılmasına engel teşkil edecek mazeretler yaşaması durumunda, (Yurtdışı seyahati, ameliyat, doğum, tedavi gerektiren hastalıklar vb) . Patronlar Platformu Üyelik ve Üye ilişkileri Komitesine önceden bilgi vermek sureti ile toplantılarda bulunmama hakkı vardır. Üyelik Komitesi’nin onayı ile üye, 2 haftadan 8 haftaya kadar mazeret izni alabilir. Onay için, izinli süreye ait ‘üyelik bedellerinin’ ödenmiş olması şartı vardır.

Grup moderatörü toplantılardan 1 gün önce üyelerden ve ziyaretçilerden WhatsApp mesajı ile katılım teyidi talep etmektedir. Tüm üyeler ve ziyaretçiler bu teyide cevap vermek zorundadır, Katılım teyidine cevap vermeyerek toplantıya mazeret belirtmeksizin 2 kez üst üste veya toplamda 3 kez katılmayan üye veya ziyaretçiler gruptan çıkarılır.

Yeni bir üyelik ile alakalı mesleki kategori nedeniyle sorun yaşanması durumunda, konuyla ilgili Patronlar Platformu Üyelik ve Üye ilişkileri Komitesine başvuruda bulunarak itiraz etmek, üyenin sorumluluğundadır. Üyelik için başvuran kişinin üyeliği kabul edilmeden önce, itirazın gerçekleştirilmesi gerekmektedir. İtiraz olmaması durumunda, Üyelik Komitesi tüm üyelerin onay verdiğini varsayacaktır.

Kategori değişikliği isteyen üyelerin yeni bir üyelik başvurusunda bulunmaları ve Patronlar Platformu Üyelik ve Üye ilişkileri Komitesinden ilgili kategori değişikliği için onay almaları gerekmektedir.

Grup değiştirmek isteyen üyelerin, geçecekleri yeni gruba, onaylanmak üzere yeni üyelik başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Geçiş onaylandığında, tüm ücretler transfer edilebilir.

Herhangi bir üyeyle ilgili problem yaşanması durumunda, Patronlar Platformu Üyelik ve Üye ilişkileri Komitesi, sorumluluğu tamamen kendisi alarak, söz konusu üyenin iş pratiği veya gruba bağlılığıyla ilgili izleme süresi verebilir.

Patronlar Platformu’nun Geleneklerine, ritüellerine ve Genel Ticaret Etik Davranış Kurallarına uymama durumunda, grubun Patronlar Platformu Üyelik ve Üye ilişkileri Komitesi üyelikleri iptal edebilir.

Patronlar Platformu işleyişi ve çalışma politikaları değişebilir. Değişiklikler eş zamanlı olarak üyelere bildirilmesini Patronlar Platformu taahhüt eder.

Patronlar Platformu gruplarında yer alan üyelerin irtibat bilgilerinin bulunduğu listeler, kendilerine hızlı bir şekilde iş yönlendirebilmek amacıyla hazırlanmıştır. Bu listeler, grubu sadece 1 kez ziyaret eden kişilerce firmalarını tanıtmak ya da ürünlerini pazarlamak amacıyla kullanılmamalıdır. Grup üyelerinin izni olmadan e-posta, doğrudan posta ve diğer yollarla, ısrarla Patronlar Platformu üyelerine tanıtım yapanlar için yasal yaptırımlar uygulanacaktır.

Patronlar Platformu üyeleri grup içinde yönlendirmiş oldukları işlerden kesinlikle komisyon talep edemez. Komisyon talep eden üyeler karşı tarafın beyanı ve Patronlar Platformu Üyelik ve Üye ilişkileri Komitesi nin değerlendirmesinin ardından üyelikten çıkarılır. (Komisyon ile gelir kazanan meslekler hariç emlakcı, 2 el oto satış vb.)

Patronlar Platformu Üyeleri Firma Sahibi, Firma Ortağı, Aile Şirketlerinde Aile Bireyleri vb. niteliğe sahip kişilerden oluşmaktadır. Patronlar Platformuna profesyonellerin üye olma yetkisi sadece Patronlar Platformu Üyelik ve Üye ilişkileri Komitesi ne aittir.